MULAMBO

ROCKOVO-METALOVÝ PORTÁL

Kalendár

Anketa

Počítadlo

TOPlist

Štatistika

CHILDREN OF BODOM

Kapela existuje od roku 1993. Fungovala pod rôznymi menami, ako napríklad Inearthed, ale nakoniec pod vplyvom nahrávacej spoločnosti zmenila kapela meno definitívne na Children of Bodom. Inšpirovala sa trojnásobnou vraždou teenagerov, ktorá sa uskutočnila pri samotnom jazere Bodom a nový názov bol na svete. Kapelu zo začiatku tvorili Alexi Laiho, Jaska Raatikainen, Henka Seppällä a Alexander Kuoppala. Najskôr vrstvila thrash metal, neskôr heavy metal, ovplyvnil ich aj black metal, death metalový spev a po príchode klávesáka Janneho Wirmana sa kapela pekne sformovala do celku. Kapela vo svojej tvorbe predstavila svoju agresivitu, melodickosť, vášeň k hudbe a veľmi silné pesničkárstvo. Dodnes valcuje festivaly za festivalmi a má neuveriteľný úspech a mega tábor fanúšikov.

 

Súčasný členovia:

Alexi Laiho, Roope Latvala, Janne Wirman, Henka Seppällä, Jaska Raatikainen

Bývalí členovia:

Alexander Kuoppala, Jani Pirisjoki, Samuli Miettinen, Erna Siikavirta, Kimberly Goss

Diskografia:

Something wilde (1997)

Hatebreeder (1999)

Tokyo warhearts (1999) live CD

Follow the reaper (2000)

Hate crew deathroll (2003)

Are you dead yet (2005)

Chaos ridden years (2006) live CD / DVD

Blooddrunk (2008)

 

VIDEÁ:

 

 
-MULAMBO-